Gölbaşı Güncel Haber
HV
18 MAYIS Cumartesi 16:19

24 Kasım Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı

Gölbaşı’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü Düzenlenen törenle kutlandı

GÖLBAŞI
Giriş Tarihi : 25-11-2023 22:26   Güncelleme : 27-12-2023 01:58
24 Kasım Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir'in Atatürk büstüne çelenk koyması ile başlayan program Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda devam etti.

tarafbet

Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen  programa Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Belediye Başkanı İskender Yıldırım, İlçe Milli Eğim Müdürü Ali Şeyh Özdemir ve ilçe protokolü katıldı.

Millî Eğitim Müdürümüz Özdemir, günün anlam ve önemi belirten konuşmasında:" Eğitim direkt insanı hedefe koyan en önemli unsurdur. İnsanın, maddi manevi olmak üzere iki farklı yönü ve bu iki kavramın da ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçlar, eğitimle giderilir ve ancak eğitimle insan, gerçek manada insan olup topluma yön ve şekil verir. Toplumun geleceği, insanın geleceği ile şekilleniyorsa, bir ülke ancak eğitimin niteliği ile gelişir veya geri kalır. Bu yüzden vatan ve millet için en büyük zenginlik; kaliteli bir eğitim almış olan, toplumun temel değerlerine bağlı, ülkesini ve milletini seven ülkesinin gelişimi için elinden geleni yapabilen insandır. O halde eğitim, hem bireyin gelişimini destekleyecek hem de bu gelişime paralel olarak ülkenin gelişimini sağlayacaktır. Bu yüzden eğitim; insana, topluma, ülkeye ve tüm insanlığa yapılmış en büyük ve en önemli yatırımdır. "dedi.

Kaymakam Seyhan ise yaptığı konuşmada; "Değerli arkadaşlarım, öğrencilerimizi bilgiyle donatırken, onları vicdanlı ve ahlaklı olarak da yetiştirmeliyiz. Onlara örnek ve model olmalıyız. Milli ve manevi değerlerimizi, vatan sevgisini, millet sevgisini ve bayrak sevgisini vermeliyiz. Ayrıca şunu da ifade etmeliyim ki, tüm öğretmenlerimiz kıymetlidir lakin, depremi yaşayıp ona rağmen fedakârlık yapıp buradaki öğrencilerimizi bırakmayan siz kıymetli öğretmenlerimiz benim gözünde daha da değerlisiniz, sizlerin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. İyi ki varsınız sizler birer kahramansınız." Dedi.

Konuşmaların ardından Nar Çiçeği Anaokulu öğrencileri gösterilerini sundular. Öğrencilerin hazırlamış olduğu oratoryo ve slayt gösterileri sunuldu. Göreve yeni başlayan Demet Ekinci ve emekli öğretmen Abdulkadir Çakır'ın konuşmalarının ardından emekli olan öğretmenlere " Hizmet Şeref Belgesi" verildi. Adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreninin ardından Müzik öğretmenlerininetkinlikleri ile program sona erdi.

 

Gölbaşı GüncelGölbaşı Güncel

YORUMLAR