Gölbaşı Güncel Haber
HV
29 NİSAN Pazartesi 20:55
Advert

‘Enkaz 04.17’ eğitici bir deprem romanı - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Eğitimci ve yazar Mustafa Coşkun'un, 6 Şubat depremlerini konu alan romanı "Enkaz 04:17" okurlarının beğenisine sunuldu.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 30-03-2024 16:29
‘Enkaz 04.17’ eğitici bir deprem romanı  - Videolu Haber

Romanın tanıtımı için düzenlenen imza gününde, yazarla bir araya gelen kitapseverler, Coşkun'un eserini imzalatıp hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Coşkun, romanın tanıtımı sırasında yaptığı açıklamada, 6 Şubat 2023 felaketinde yaşanan acıları unutmamak ve unutturmamak adına kitabı yazdığını belirtti. Romanında depremde yaşanan yalnızlık ve çaresizliğin toplumsal gerçekliğine odaklandığını vurgulayan Coşkun, eserin depremi bekleyenlerin felaketi ön görmesini ve tedbir almasını sağlamayı amaçladığını ifade etti.

Yazar Coşkun'un açıklamalarına göre, romanın amacı depremi yaşamayanların da depremin etkilerini anlamalarını sağlamak ve gelecekteki felaketlere karşı hazırlıklı olmalarını teşvik etmektir.

İmza gününe katılan okuyucuların ilgisinden memnuniyet duyduğunu belirten Coşkun, özellikle gençlerin kitaba olan ilgisinden mutluluk duyduğunu ifade etti. Coşkun, kitabın internet sitelerinde Pazartesi günü satışa sunulacağını ancak öncelikle Adıyaman'da bir imza günü düzenlemek istediklerini ve bu nedenle kitabın Adıyaman'da ilk olarak tanıtıldığını belirtti.

Coşkun, enkazın hikayesinin Adıyaman'da yaşandığını ve bu nedenle imza gününü Adıyaman'da gerçekleştirmek istediklerini dile getirerek, enkazın depremi bekleyen herkesin okuması gereken bir eser olduğunu vurguladı.

Yazar Mustafa Coşkun kitabına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“6 Şubat depremini bizzat yaşadık. Acıların her türlüsüne de şahit olduk. İliklerimize kadar da hissettik bu acıları. Bir öğretmen olarak bunun tarihe mal olması gerektiğini düşündüm ve bunu kayda aldım.

Aslında çevrede yaşadıklarımız, bir senaryo çerçevesinde ama yüzde 90 toplumsal gerçeklik çevresinde. Biz bunu roman şeklinde hazırladık. Aslında bu romanın asıl amacı depremi yaşamamış insanların okuması gereken bir roman. Sebebi şu, çünkü biz depremi yaşamadan önce başımıza ne geleceğini bilmiyorduk. Ama İstanbul'daki bir insan bunu okuduğu zaman başına gelebilecek şeyler öngörmüş olacak. Onun için hem depremden ders almayı konu ediniyor hem de deprem yaşamayanların başına gelebilecek felaketi öngörmelerini sağlıyor. Bu da icabında zamanla tedbir almalarını sağlayacaktır.

Kitabımıza ilgi çok iyi. Başta özellikle gençlerin ilgi duyması beni sevindiriyor. Çünkü okumayan bir toplumuz. Ama gençlerin ilgilenmesi, bu geleceğin ilgilenmesi anlamına geliyor. Güzel bir şey. En azından konumuz kitap. Seçim öncesiyiz ama biz kitapla seçimi gölgede bıraktık, onu söyleyelim.

Kitap Pazartesi itibariyle internet sitelerinde alınabilecek zaten. Ama daha yeni çıktı. Dün Adıyaman’a geldi. Burada imza günü yapıyoruz. Çünkü enkazın en çok hak ettiği yer Adıyaman. Adıyaman’ın büyük bir enkaz olduğunu hepimiz şahidiz zaten. Hatta bunu bir otelin enkazında düzenlemek istedim. İmza gününü bir enkazda yapmak istedim, etrafı çevrildiği için yapamadık. Sağ olsunlar burayı bize açtılar. Çok teşekkür ederim. Enkazı mutlaka okumalıyız. Özellikle depremi bekleyen insanların okuması gerekiyor."

Haber: Yusuf Işık/Adıyaman-PHA

Kaynak : PHA

Recep SarkanRecep Sarkan

YORUMLAR